TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DİL MERKEZİ’NİN YENİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN ORYANTASYON PROGRAMI DÜZENLEDİ

Trakya Üniversitesi Dil Merkezi, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’nda Trakya Üniversitesi’nin farklı bölümlerine kayıt yaptırarak Türkçe eğitimi almaya başlayan uluslararası öğrenciler için kapsamlı bir oryantasyon programı düzenledi. Program kapsamında ilk olarak Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi ziyaret edildi ve öğrencilere müzenin önemi anlatıldı. Özellikle tıp eğitimi alacak olan uluslararası öğrenciler, bu ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti. Müze ziyaretinin ardından II. Bayezid Cami ziyaret edildi.

Edirne’de bulunacakları süre zarfında, öğrencilere Edirne ve Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerinin anlatılacağını, medeniyetimizin izlerinin aktarılacağını dile getiren Trakya Üniversitesi Dil Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ramadan Doğan, “Biz öğrencilerimize sadece Türkçemizi öğretmiyoruz. Çünkü Türkçe demek Türk demektir. Biz Yunus Emre’nin ifadesiyle ‘Sevgi Dili’ Türkçemizle birlikte topyekûn bir medeniyetiz. Medeniyetimizin tüm inceliklerini buradaki öğrenci arkadaşlarımıza aktarmaya ve onları gönüllü kültür elçimiz yapmaya kararlıyız. Bu hedefle hayata geçirdiğimiz çalışmalarımızı, yapacağımız çeşitli etkinliklerle sürdüreceğiz.” dedi.
Bu içerik 17.10.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 605 kez okundu.