Hakkımızda

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulu'nun 16/06/1995 tarihli toplantısında Trakya Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde "Dil Eğitimi ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi" kurulması 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 7/d-2 Maddesi uyarınca uygun görülmüştür.
Merkez Yönetmeliği 10/04/1995 tarihli 22254 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmıştır.

Neler Yapıyoruz?

Yunus Emre’nin Dili Güzel Türkçemizi Öğretiyoruz

Kurumumuzda 2022 yılında 128 öğrenci Türkçe eğitimi almıştır. Bu öğrenciler A1, A2, B1, B2 kurlarını tamamlayarak C1 sertifikası almaya hak kazanmışlardır. 2022 yılında 363 adet C1 sertifikası verilmiştir. Etiyopya, Malezya, Moldova, Kuzey Makedonya, Rusya, Sırbistan, Bosna, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Arnavutluk, Kazakistan, Türkmenistan, Afganistan, Mısır, Fas gibi çeşitli ülkelerden birçok öğrenci Türkçenin birleştirici gücü ile bir araya gelmiştir. Farklı ülkelerden tek bir noktada buluşan bu öğrenciler sadece Türk dilini öğrenmemişler aynı zamanda Türk kültürünü de tüm yönleriyle tanımaya vakıf olmuşlardır.

Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifikası

Yabancılara Türkçe Öğretim Sertifikası programı 2017 yılından itibaren devam etmektedir. 2022 yılında 12 adet sertifika programına üniversitelerin Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı bölüm ve diğer bölümler son sınıf ya da mezun olan kişiler katılmıştır.

Ek Dosyalar
Bu içerik 27.11.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 3817 kez okundu.