MEHMED ÂKİF ERSOY ÖĞRENCİ PANELİ

Âkif’in 86. ölüm yıl dönümü münasebetiyle İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda “Mehmed Âkif Ersoy Öğrenci Paneli” düzenlendi. 27 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşen panelin açılış konuşmasını İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Türk İslam Edebiyatı ve İslam Sanatları Ana Bilim Dalı Başkanı Ramadan Doğan gerçekleştirdi.

Doğan konuşmasında şunları söyledi:
“Safahat, bir fikir eseridir. Bu eserde, milletimizin ve ümmetimizin tarihi, yükseliş ve düşüşü, bunun sebepleri, fert ve cemiyet olarak tahlîli; zekâsı, nüktesi, edebiyatı, şehri, sokağı, evi, ailesi, acıları ve sevinçleri vardır. Bu eseri, dikkatle anlayarak okuyan bir genç, her sayfadan sonra, yükseldiği îman ve fikir seviyesine kendisi de şaşacaktır. Kısaca Safahat, bizim ‘yastık kitab’ımızdır. Millî şairimiz, fikirlerini ortaya koyarken en büyük değeri gençliğe vermiştir; zira gençlik, sadece geleceği yaşayacak bir nesil değildir; aynı zamanda geçmişini de yaşatacak olan en büyük kültür mirasçısıdır.”

Oturum yöneticiliğini Berkant Yılmaz’ın yaptığı panelde Zeynep Kayalı “Sezai Karakoç'un Gözüyle Mehmed Âkif Ersoy”; Beyzanur Gedik “Ahmet Kabaklı’nın Gözüyle Mehmed Âkif Ersoy”; Muhammed İslam Öztürk “Nurettin Topçu’nun Gözüyle Mehmed Âkif Ersoy" konusunda panelde sunum yaparak panele katılanlara bilgi aktarımında bulundular.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Öztürk ile misafirler, hocalar ve idarî personelin çekiliş yoluyla belirledikileri 21 kitap öğrencilerimize hediye edildi.

Panel sonunda Dr. Öğr. Üyesi Ramadan Doğan bu tür öğrenci panellerinin bahar döneminde de devam edeceği müjdesini verdi.

Dil Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Cüneyt Nur, Öğr. Gör. Aynur Tüsgil ile uluslararası öğrencilerin de katıldığı panel coşkulu bir şekilde son buldu.

Panel; uluslararası öğrencilerin Türk edebiyatı, Türk kültürü ve Türk tarihi için mihenk taşı olan Mehmet Akif Ersoy hakkında değerli bilgiler edinmeleri açısından büyük önem arz etmektedir.
Ek Resimler
Bu içerik 18.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 174 kez okundu.