ETİYOPYALI ÖĞRENCİLERİMİZDEN REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NA ZİYARET

Dünyanın 80 farklı ülkesinde uluslararası öÄŸrenciye eÄŸitim veren Üniversitemizin ve Merkezimizin Etiyopyalı öÄŸrencileri, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan TabakoÄŸlu’nu ziyaret etti.

Bu yıl Üniversitemize kayıt olan ve Merkezimizde Türkçe öÄŸrenen Etiyopyalı öÄŸrenciler, Rektör Prof. Dr. Erhan TabakoÄŸlu ile bir araya geldi. Rektör Danışmanı Kamil KolabaÅŸ’ın da bulunduÄŸu ziyarette Türkiye ve Trakya Üniversitesinde olmaktan duydukları mutluluÄŸu ifade eden öÄŸrenciler, destekleri ve yakın ilgilerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan TabakoÄŸlu nezdinde tüm Trakya Üniversitesi ve DÄ°LMER ailesine teÅŸekkür etti.

Trakya Üniversitesinin, coÄŸrafi ve kültürel yakınlığından dolayı Balkanlarla yakın iliÅŸkileri olduÄŸunu fakat bu iliÅŸkilerin sadece Balkanlarla sınırlı kalmadığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan TabakoÄŸlu “Biz büyük bir imparatorluÄŸun mirasçısıyız. Kökleri Edirne’de olan ve dalları üç kıtaya uzanan medeniyetimizin ulaÅŸtığı tüm coÄŸrafya bizim ilgi alanımızdır. Ülkemizin de bir Afrika açılımı var. Etiyopya’nın Harar bölgesi Osmanlı mirası Harar Türklerinin yaÅŸadığı bölge. Bugün Harar’dan gelen öÄŸrencilerimiz, iÅŸte bu kültürel ve tarihî yakınlığın sonucu olarak Üniversitemizi ve Türkiye’yi tercih etmiÅŸlerdir. Buradan gelen öÄŸrencilerimizle bir arada olmaktan mutluyuz. ÖÄŸrencilerimizi en iyi ÅŸekilde yetiÅŸtirecek, ülkemizin ve Üniversitemizin birer kültür elçisi olarak mezun edeceÄŸiz.” dedi.

Ek Resimler
Bu içerik 22.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 188 kez okundu.