DiLMER ile Hasan Sezai Anadolu İmam Hatip Lisesi İş Birliğinde Seminer

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Üniversiteye Doğru Hedef 2021 vizyonu çerçevesinde Edirne Hasan Sezai Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere Trakya Üniversitesi Dil Eğitim ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör Aynur TÜSGİL tarafından "Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Türkiye'de Üniversitelere Başvuru Süreci" konulu çevrimiçi seminer gerçekleştirildi.

Seminerde Türkiye’de eğitimine devam eden ve ayrıca yurt dışından ülkemizde eğitim görmeyi amaçlayan Yabancı uyruklu Öğrenciler için Türkiye’deki belirli üniversitelere dair bilgiler içeren kılavuzun tanıtımı yapılarak bilgilendirme amaçlanmıştır. Seminerde Türkiye bursları ve bu burslara başvuru sürecine de dikkat çekilmiştir. Seminere ağırlıklı olarak Edirne Hasan Sezai Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve yurt dışında bulunan velilerinin yanı sıra Trakya Üniversitesi Dil Eğitim ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi hocalarından Cüneyt Nur da katılarak konu ile ilgili destek vermiştir. Hasan Sezai İHL ve Trakya Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen bu çalışmaların devamının gelmesi temennileriyle program sona ermiştir.

Bu içerik 19.01.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 384 kez okundu.